Οι δύο κύριες μορφές του search engine marketing στην Ελλάδα

Ένας οδηγός για τα βασικά στοιχεία του search engine marketing

Αν κάποιος έχει επιχείρηση σήμερα στην Ελλάδα, τότε σίγουρα ξέρει ότι το internet είναι μία πολύ καλή, αν όχι η καλύτερη, πηγή εσόδων. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πάρα πολύ απλός: είναι το μέρος όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν αγαθά κι υπηρεσίες ή ψάχνουν πληροφορίες γι’ αυτές. Με απλά λόγια, αν μία εταιρεία σήμερα δεν έχει μια κάποια παρουσία στο διαδίκτυο, είναι σαν να μην υπάρχει, καθώς δεν θα μπορούν να την βρουν οι περισσότεροι νέοι υποψήφιοι πελάτες της.Το seo in greece κάνει αυτό το πράγμα βοηθάει την ιστοσελίδα σας να έχει υψηλές κατατάξεις στην μηχανή αναζήτησης της Google και με αυτόν τον τρόπο να έχετε την μεγαλύτερη δυνατή ορατότητα για τις λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή

Το θέμα είναι ότι στις μέρες μας πλέον δεν αρκεί πια η δημιουργία μίας ιστοσελίδας ή ενός «εταιρικού» προφίλ στο Facebook και άλλα social media για να βρει ο κόσμος μία επιχείρηση, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πλέον τεράστιος. Η σημασία του internet marketing είναι πλέον μεγαλύτερη ποτέ, καθώς μία επιχείρηση δεν έχει πλέον να ανταγωνιστεί την «αντίπαλο» της στον παρακάνω δρόμο ή την ίδια πόλη, αλλά αντίστοιχες επιχειρήσεις απ’ όλη την χώρα, ίσως και τον κόσμο.

Πολλοί λοιπόν γνωρίζουν για την σημασία του online marketing, αλλά δεν γνωρίζουν τα είδη του και πως αυτά μπορεί να βοηθήσουν την επιχείρηση του να επικρατήσει έναντι των ανταγωνιστών της. Μιας που το έψαξα λίγο το θέμα και για τη δική μου επιχείρηση, είπα να σας βοηθήσω κι εσάς να μπείτε λίγο στο κλίμα και να καταλάβετε τι μπορούν να σας προσφέρουν οι ειδικοί του κλάδου.

Οι κύριες υπηρεσίες που μπορεί να σας προσφέρει μία επιχείρηση ή ένας ειδικός του digital marketing στην Ελλάδα είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) και μία καμπάνια Google AdWords. Ας δούμε συνοπτικά λοιπόν τι προσφέρουν ο δύο αυτές υπηρεσίες.

SEO

Οι δύο κύριες μορφές του search engine marketing στην ΕλλάδαΤο Search Engine Optimization, όπως φαίνεται και από το όνομα του, έχει να κάνει με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων με βάση τις μηχανές αναζήτησης. Τι σημαίνει όμως αυτό και γιατί είναι τόσο σημαντικό; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αυτό που λίγο πολύ όλοι ξέρουμε, είναι ότι όταν κάνουμε μία οποιαδήποτε έρευνα στο Google ή οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης, οι αλγόριθμοι της ψάχνουν να βρουν τα sites που είναι πιο σχετικά με τους όρους αυτής της αναζήτησης και στη συνέχεια μας τα παρουσιάζουν σε μια ειδική σελίδα αποτελεσμάτων. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουμε όμως, είναι ότι η σειρά με την οποία παρουσιάζονται οι ιστοσελίδες στη σελίδα αποτελεσμάτων δεν είναι τυχαία, αλλά προϊόν πολύπλοκων εργασιών των αλγορίθμων της κάθε μηχανής αναζήτησης.

Οι αλγόριθμοι αυτοί σε πρώτη φάση βρίσκουν τις σχετικές σελίδες και στη συνέχεια τις κατατάσσουν με βάση κάποια κριτήρια, τα οποία δεν περιορίζονται σε καμία περίπτωση στη σχετικότητα με τους όρους της αναζήτησης. Σημαντικό ρόλο για τις κατάταξη αυτή ας πούμε, πέρα από το περιεχόμενο, παίζει και η κατασκευή ιστοσελίδων, καθώς μια σελίδα που είναι λιγότερη σχετική με την αναζήτηση από μία άλλη, μπορεί να πετύχει υψηλότερη κατάταξη αν είναι πιο εύχρηστη. Η θέση της κατάταξης είναι ΠΟΛΥ σημαντική, καθώς όσο πιο ψηλά είναι μια ιστοσελίδα στα αποτελέσματα, τόσο περισσότερες είναι και οι πιθανότητες να την επισκεφτεί κάποιος που έκανε τη σχετική αναζήτηση.

Με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων λοιπόν, ένας Greece SEO Expert, φροντίζει ώστε μία ιστοσελίδα να πληροί τα κριτήρια κατάταξης καλύτερα από αυτές των ανταγωνιστών της, έτσι ώστε να βγαίνει πάντα πιο ψηλά από αυτές στις μηχανές αναζήτησης και να έχει μεγαλύτερο traffic. Με άλλα λόγια πρόκειται για μία πολύ διακριτική και με μακροχρόνια αποτελέσματα προώθηση ιστοσελίδων.

Google AdWords

Ένας οδηγός για τα βασικά στοιχεία του search engine marketingΌταν μιλάμε για διαφήμιση στο διαδίκτυο, συνήθως εννοούμε τη διαφήμιση Google AdWords. Πρόκειται για μία επί πληρωμή υπηρεσία της Google με την οποία φροντίζεις ώστε κάθε φορά που κάποιος ψάχνει κάτι σχετικό με την ιστοσελίδα στου στο Google, να εμφανίζεται μία διαφήμιση γι’ αυτήν σε ειδικά σημεία των σελίδων αποτελεσμάτων. Πρόκειται για μία μέθοδο για διαφήμιση ιστοσελίδων με άμεσα αποτελέσματα που μπορεί να την εφαρμόσει στην ουσία ο καθένας, ωστόσο για καλύτερα αποτελέσματα καλό είναι να αποταθεί κανείς σε κάποιον ειδικό του digital marketing στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με το SEO, τα αποτελέσματα του Google AdWords χάνονται μόλις σταματήσει η συνδρομή στην υπηρεσία, καθώς θα κοπούν «μαχαίρι» οι διαφημίσεις.

Πιστεύω τα παραπάνω να ξεκαθάρισαν λίγο τα πράγματα και να δώσετε κι εσείς μια ευκαιρία στο internet marketing. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει.

Have something to say?

(No worries, we will keep your email safe! Also, make sure you fill in email and name fields before posting a comment.)