Οι πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από τα υγρά αναπλήρωσης

Συχνές ερωτήσεις για τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου

Λέγοντας ηλεκτρονικό τσιγάρο, οι περισσότεροι εννοούν τη ίδια τη συσκευή. Εννοείται πως η συσκευή είναι απολύτως απαραίτητη για τον κάθε ατμιστή – χωρίς αυτήν άλλωστε δεν μπορεί να ατμίσει – αλλά από μόνη της είναι παντελώς άχρηστη. Τα υγρά αναπλήρωσης είναι αυτά που καθορίζουν την γεύση του ατμού και την εμπειρία ατμίσματος γενικότερα, γι’ αυτό και θα πρέπει πάντα να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν τα επιλέγετε. Η λάθος επιλογή μπορεί να σας δώσει μία εντελώς λανθασμένη εικόνα για το άτμισμα και να επηρεάσει πολύ – θετικά ή αρνητικά – την εντύπωση που θα σχηματίσετε γι’ αυτό. Ας δούμε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις.

Πού μπορώ να βρω υγρά αναπλήρωσης;

Η απάντηση εδώ είναι πάρα πολύ απλή: σε οποιοδήποτε κατάστημα πουλάει είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου. Μπορεί να μην είναι τόσο πολλά όσο τα ψιλικατζίδικα και τα περίπτερα, αλλά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και πολλαπλασιάζονται με γεωμετρικούς ρυθμούς. Αν δεν έχετε κάποιο κοντά σας, μπορείτε να παραγγείλετε κάποιο από τα πολλά διαδικτυακά καταστήματα του είδους.

Πόσες γεύσεις υπάρχουν;

Οι γεύσεις που μπορεί να έχει ένα υγρό αναπλήρωσης είναι πραγματικά άπειρες! Μόνο εμπόδιο είναι η φαντασία των κατασκευαστών αλλά και των χρηστών. Θα βρείτε από γεύσεις καπνικών προϊόντων, μέχρι γεύσεις με βάση το άρωμα φρούτων, γλυκών, ποτών και αναψυκτικών. Όρεξη να έχετε και διάθεση για πειραματισμό και είναι σίγουρο ότι θα βρείτε τη τέλεια γεύση για σας.

Μπορώ να δοκιμάσω γεύσεις κάπου;

Φυσικά και ναι! Τα περισσότερα καταστήματα με είδη ατμίσματος έχουν κάποια μέθοδος που επιτρέπει στους πελάτες τους να δοκιμάσουν τις περισσότερες και πιο δημοφιλείς γεύσεις τους, αν όχι και όλες. Εννοείται πως και οι άλλοι ατμιστές συνηθίζουν και θέλουν να μοιράζονται τις γεύσεις τους με άλλους «συναδέλφους» τους. Αν σας αρέσει το άρωμα από το υγρό κάποιου γνωστού σας ατμιστή, μη διστάσετε να του ζητήσετε να σας δώσει να δοκιμάσετε και φυσικά φροντίστε να τον ρωτήσετε από πού το πήρε και φυσικά το ακριβές όνομα του υγρού και τη μάρκα του.

Με τη Νικοτίνη τι γίνεται;

Τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου συνήθως περιέχουν και Νικοτίνη (υπάρχουν και κάποια που δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου). Η συσκευασία του κάθε υγρού αναφέρει αναλυτικά και ξεκάθαρα την περιεκτικότητα. Για λόγους ευκολίας και για να μη χρειαστείτε μαθήματα χημείας για να επιλέξετε το υγρό σας, τα υγρά κατατάσσονται ανάλογα με τη περιεκτικότητα τους σε Νικοτίνη σε δυνατά, μέτρια και ελαφριά. Η εν λόγω κλίμακα μπορεί να διαφέρει από μάρκα σε μάρκα, οπότε καλό είναι να μιλήσετε με τον υπάλληλο του καταστήματος για να κάνετε τη σωστή επιλογή και να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Η ποσότητα της Νικοτίνης που ευχαριστεί τον καθένα είναι κάτι τελείως προσωπικό και υποκειμενικό, οπότε η δοκιμή είναι ίσως η καλύτερη μέθοδος για να βρείτε τη καλύτερη λύση για σας.

Τι παίζει με τα αυτοσχέδια υγρά που βλέπω να χρησιμοποιούν κάποιοι;

Ένα υγρό αναπλήρωσης αποτελείται στην ουσία από κάποια πολύ στάνταρ υλικά: Φυτική Γλυκερίνη, Προπυλενογλυκόλη, Νικοτίνη και φυσικά το εκχύλισμα που θα δώσει τη γεύση και το άρωμα. Κάθε ένα συστατικό έχει τις δικές του ιδιότητες και η περιεκτικότητα του επηρεάζει και την εμπειρία ατμίσματος στο σύνολο της. Οι έμπειροι ατμιστές, αγοράζουν αυτά τα υλικά ξεχωριστά (συνήθως από τα καταστήματα ατμιστών αλλά κάποια μπορεί και να τα βρείτε ακόμη και σε φαρμακεία) και φτιάχνουν τα δικά τους υγρά, έτσι ώστε να φέρουν την ατμιστική τους εμπειρία τελείως στα μέτρα τους. Η διαδικασία κατασκευής είναι σχετικά απλή, αλλά καλό είναι να διαβάσετε λίγα πράγματα σχετικά με αυτήν για να μη κάνετε λάθη. Τα αυτοσχέδια υγρά μακροπρόθεσμα βγαίνουν και πιο οικονομικά από τα έτοιμα.

Αν πρόκειται να ξεκινήσετε τώρα το άτμισμα, καλό θα ήταν να στραφείτε πρώτα στα έτοιμα και αφού αποκτήσετε λίγη «εμπειρία» στο άτμισμα, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα δικά σας υγρά.

Have something to say?

(No worries, we will keep your email safe! Also, make sure you fill in email and name fields before posting a comment.)